четверг, 10 ноября 2011 г.

АвтоВАЗ починає серійне виробництво Lada Granta


АвтоВАЗ в листопаді почне серійне виробництво і відвантаження автомобілів Lada Granta, у продаж бюджетний седан надійде в грудні 2011 року, повідомляє «Автостат». Як розповіли агентству в прес-центрі Автоваза, близько 80% автомобілів будуть випускатися в комплектації «Норма» і 20% - в найдешевшій версії «Стандарт». Ціни на автомобіль в базовій комплектації «Стандарт» починаються від 229 000 рублів. У середній комплектації «Норма» Granta коштуватиме 256 000 рублів.
У жовтні АвтоВАЗ почав передсерійну збірку Granta, до кінця місяця з конвеєра підприємства має зійти 250 седанів. Основна частина автомобілів з цієї партії надійде до дилерів для демонстрації в автосалонах і проведення тест-драйвів.
Granta являє собою бюджетну альтернативу Kalina - вона побудована на тій же платформі. Седани будуть оснащуватися чотирициліндровим мотором об'ємом 1,6 л потужністю 80 к.с. в комплектації «Норма» і 98 к.с. у версії «Стандарт». Максимальна швидкість автомобіля становить 168,5 км / ч.
Проектна потужність виробництва складе 220 тис. автомобілів в рік. При необхідності обсяги випуску Lada Granta можна збільшити до 300 000 автомобілів в рік як за рахунок потужностей АвтоВАЗу, так і шляхом розміщення виробництва на «ІжАвто». З 2013 року АвтоВАЗ планує почати і виробництво хетчбеків Granta.

Комментариев нет:

Отправить комментарий