четверг, 10 ноября 2011 г.

Фантастика BMW винайшла турбонаддув з електроприводом

Наддувні мотори впевнено витісняють з ринку атмосферні аналоги, і компанія BMW - одна з тих, що найбільш завзято взялися за турбірованіє свого модельного ряду. Баварські інженери так захопилися ідеєю примусового нагнітання повітря в циліндри, що винайшли турбіну з електроприводом - зараз виробник отримує патент на цей пристрій.


Конструктори BWM інтегрували у вузол турбокомпресора невеликий електромотор, який харчується від бортової мережі і розкручує вал турбіни, дозволяючи їй швидше вийти на робочий тиск. Таким чином компенсується недолік вихлопних газів на малих обертах двигуна автомобіля, і водій має в своєму розпорядженні більше крутного моменту у всьому діапазоні оборотів. Крім зручності управління тягою, BMW також заявляє про скорочення витрати палива у автомобілів з електротурбіною, так як на холостих обертах така турбіна здатна повністю відключатися, не створюючи протидії у випускній системі. У даній конструкції взагалі відсутня жорстка зв'язок між ротором у вихлопній системі і нагнітачем.
На даний момент точно невідомо, в якій саме моделі дебютує нова технологія, але цілком імовірно, що це буде наступне покоління спорткара M3. Після цього турбіна з електродвигуном з'явиться і на інших моделях BMW верхнього цінового діапазону.
Международный Дорожный Контроль

Комментариев нет:

Отправить комментарий