четверг, 10 ноября 2011 г.

Бензин у Росії подорожчав на 17%

Таку цифру назвав «Росстат», порівнявши ціну палива в жовтні 2011 року з показниками річної давності. У Москві вартість 95-го бензину вже незабаром переступить психологічну позначку в 30 руб. Зараз літр такого пального коштує в середньому 29,18 руб. За літр АІ-92 в столиці зараз просять 27,2 руб., За АІ-80 - 25,05 руб. Дизельне паливо коштує, в середньому, 28,01 руб.
Листопаді може стати вельми «проблемним» місяцем. Це пов'язано із закриттям на ремонт Московського нафтопереробного заводу. Щорічно столичний НПЗ переробляє більше 12 тис. тонн нафти. Деякі аналітики поспішили передбачити можливий дефіцит палива в столиці.
Перебої з паливом в деяких регіонах протягом останнього року виникали неодноразово. Стрімке зростання цін на нафтопродукти почався ще наприкінці минулого року, в результаті в процес ціноутворення був змушений втрутитися Володимир Путін. Після цього нафтові компанії під тиском влади стали знижувати ціни, однак у цей момент на світових ринках «чорне золото» стало дорожчати. У результаті нафтовим компаніям стало вигідніше займатися експортом, крім того, великі компанії обмежили продаж палива незалежним операторам.

Комментариев нет:

Отправить комментарий