четверг, 10 ноября 2011 г.

"Швидка допомога" буде відстрілюватися

Російські лікарі зможуть захиститися від хворих електрошокерами, газовими пістолетами і травматиків На розгляд депутатів Держдуми надійшов законопроект, що дозволяє медичним бригадам "швидкої допомоги" використовувати зброю цивільної самооборони - електрошери і пістолети обмеженого ураження з травматичними, газовими або світлозвуковими патронами. Приводом для законодавчої ініціативи стали почастішали напади на медиків, які приїжджають за викликом.


На думку авторів поправок до федерального закону "Про зброю", даний законопроект дозволить уникнути випадків, подібних тому, що стався 22 вересня в Кемеровській області. Тоді озброєний травматичним пістолетом чоловік напав на бригаду "швидкої допомоги", що поверталася з виклику. Він вдарив фельдшера рукояткою пістолета по обличчю, після чого почав бити скло в машині.
Постраждалого медика доставили в лікарню з рваними ранами обличчя та наклали кілька швів. Злочинець був затриманий кілька годин потому. Свою поведінку раніше судимий за крадіжку 40-річний кемеровчанін пояснив тим, що ненавидить усіх лікарів.
Ця подія отримала широкий резонанс в області, і незабаром губернатор Аман Тулєєв доручив кузбаських парламентаріям розробити законодавчі заходи, спрямовані на забезпечення безпеки медпрацівників. Місцеві депутати створили робочу групу з вивчення даного питання і незабаром виробили відповідні пропозиції.
"Пропоновані зміни до законодавства створять можливість забезпечення в разі необхідності працівників і лікарів бригад" швидкої допомоги "цивільним зброєю самооборони", - йдеться в пояснювальній записці до проекту закону. Автори ініціативи відзначають, що випадки нападу на бригади "швидкої допомоги" останнім часом почастішали не тільки в Кемеровській області, а й в інших регіонах РФ, а тому ця проблема вимагає негайного рішення.
"Незважаючи на часті напади на працівників" швидкої допомоги "на викликах, не встановлено ніяких заходів їх захисту, в результаті чого працівники і лікарі" швидкої допомоги "отримують травми і навіть гинуть, виконуючи свій професійний обов'язок", - йдеться в пояснювальній записці.
Усього за кілька днів до кузбаського інциденту, схожий випадок стався у Владивостоці, нагадує радіостанція Ехо Москви. Місцевий житель протягом години утримував фельдшера і лікаря "швидкої допомоги", які приїхали до нього додому за викликом, під дулами двох пістолетів. При цьому хворий поскаржився на гострі болі в печінці, змусив медиків вколоти йому знеболююче і дати снодійне. Після того як пацієнт відпустив медиків, поліцейські затримали його і відібрали зброю. Свою агресію чоловік пояснив тим, що бригада лікарів приїхала лише через п'ять годин після дзвінка.
Криминальные новости

Комментариев нет:

Отправить комментарий