воскресенье, 4 декабря 2011 г.

До Москви завітала зима


За прогнозами синоптиків, вже сьогодні ввечері в столиці розпочнеться снігопад, а в найближчі дні москвичів і гостей міста чекає холодна погода з переважною мінусовою температурою і рясними опадами у вигляді снігу з дощем, пише РБК.

Розпочатий у вівторок ввечері снігопад продовжить йти в середу на тлі -3 ... -1. До четверга небо над Москвою проясниться, але похолодає до -3 ... -6. У п'ятницю в столичному регіоні знову піде сніг, температура становитиме -1 ... -3.

У вихідні різких похолодань в Москві не очікується. Як у суботу, так і в неділю температура повітря буде коливатися в межах -1 ... -3 градусів. На кінець уїк-енду, згідно з прогнозами синоптиків, доведеться сильний снігопад.

В ГУ МНС Росії по Московській області попереджають, що поточні погодні умови сприятливі для виникнення ожеледиці, у зв'язку з чим існує небезпека збільшення числа дорожньо-транспортних пригод.

ГИБДД настійно нагадує водіям про підготовку автомобілів до зміни сезонів. Їздити в зимовий період на літній гумі вкрай небезпечно, адже її зчеплення з дорогою через льоду і снігу знижується в рази, що може привести до виникнення заносу та іншим неприємним ситуаціям.

Крім того, водіям слід психологічно перебудуватися на зимовий стиль водіння. Необхідно бути гранично акуратними на дорозі, строго дотримуючись Правил дорожнього руху. Також слід утриматися від різких перестроювань з ряду в ряд і вчинення інших маневрів, не переконавшись у їхній безпеці. Не варто забувати про необхідність дотримання дистанції та бокового інтервалу між транспортними засобами. У негоду потрібно обов'язково включати фари і "противотуманки", а в умовах сильного туману знижувати швидкість до мінімуму і рухатися при включених вогнях аварійної сигналізації.

"Ці нехитрі правила допоможуть уникнути складних ситуацій на дорозі, - підкреслює заступник начальника Управління правового регулювання та пропаганди безпеки дорожнього руху ГУОБДД МВС Росії полковник поліції Володимир Шевченко -. Ми настійно радимо водіям їх виконувати, адже від цього безпосередньо залежать їх життя і здоров'я".


Джерело: news.lsss.ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий